Dokter Boode is tevens arts voor homeopathie.

Anders dan veel mensen denken werkt homeopathie niet op dezelfde manier als de reguliere therapie zoals de huisarts deze toepast.

De reguliere behandeling bestaat uit het stellen van een diagnose, en het voorschrijven van een bijpassende behandeling die wetenschappelijk gezien bij de meeste mensen het beste effect heeft.

Homeopathie is ontwikkeld voordat er medische diagnoses bestonden. Er waren nog geen ziektes, mensen waren gewoon ziek. De geneesmiddelen waren meestal kruiden of delfstoffen die werden voorgeschreven omdat ze volgens een oud geschrift of geleerde dokter goed waren.

De grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, ontwikkelde een controleerbare methode met regels voor het voorschrijven van geneeskrachtige kruiden en andere stoffen. Deze methode komt er simpel samengevat op neer dat ieder geneesmiddel past bij een bepaald patroon van klachten. Als alle symptomen die een patiŽnt heeft overeenkomen met de klachten die bij een bepaalde plant passen, mag je verwachten dat het betreffende kruid de patiŽnt helpt beter worden.

 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bij de homeopathie-praktijk kunt u contact opnemen met:

tel: 045- 572 87 18

 

 
 
Copyrights (C) 2009-2020  Huisartspraktijk J.P. Boode  |  Alle rechten boorbehouden  |  Disclaimer  |  Ontwikkeld door www.inconel.nl