Praktische Informatie

Allereerst enkele praktische zaken:
De praktijk is op werkdagen van 0800uur tot 1700uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 045-5322072.
Bij (mogelijk) levensbedreigende problemen kiest u de spoed optie 1. Het is mogelijk dat u de assistente van de andere praktijk aan de lijn krijgt als daar een arts sneller kan reageren. Gebruik daarom alleen deze optie als er (mogelijk) direkt actie moet worden genomen.
Is er geen acute nood, dan kunt u gewoon aan de lijn blijven en overleggen met de assistente, of direkt een afspraak maken met dokter Boode of één van de andere medewerkers van de praktijk.

 

Over de Praktijk

Mijn praktijk is altijd een solo huisartspraktijk geweest, een praktijk waar één huisarts de uiteindelijke medische verantwoordelijk heeft.
Zelf ben ik sinds 1986 arts. In eerste instantie actief als arts voor homeopathie, en sinds 2005 ook actief als huisarts. In 2009 heb ik de praktijk van dokter Ypenburg aan de lichtenbergerstraat overgenomen en in 2014 met de verhuizing naar het gezondheidscentrum De Nieuwe Dormig mijn Homeopathie praktijk en Huisartspraktijk bij elkaar gebracht.
.

 

De naam Corio Care

De naam CorioCare heeft geschiedenis.

CorioCare is de officiële naam van de praktijk van dkt. J.P.Boode.
Dokter Boode is huisarts en arts voor homeopathie.

Omdat deze twee bezigheden nogal verschillen heb ik een aparte huisartspraktijk en een praktijk voor homeopathie. Een huisarts heeft nu eenmaal een hele organisatie met assistentes en praktijkondersteuning, apparatuur en behandelruimte nodig. Een arts voor homeopathie heeft vooral een rustige plek en tijd nodig om goede hulp te kunnen verlenen.

Officieel is de huisartspraktijk te vinden aan de Lichtenbergerstraat 30 in Landgraaf, en is de homeopathiepraktijk op de Schaesbergerweg 184 in Heerlen gevestigd. 

Het is nog altijd mijn doel om de twee praktijken bij elkaar te brengen. Als u mijn huisartspraktijk kent, dan weet u dat dit op het moment onmogelijk is. De oude praktijk van dokter Ypenburg is voor de huidige tijd al veel te klein om op een goede manier plek te bieden aan een huisarts, laat staan om er nog een activiteit bij te doen.

CorioCare staat voor zorg in Coriovallum. Nu zult u zeggen: Landgraaf is toch niet Coriovallum, dat is Heerlen. U heeft gelijk. Ik heb de naam gekozen in de periode dat ik alleen arts voor homeopathie was. lang voordat ik op de lichtenberg als huisarts ging werken.

CorioCare staat daarmee voor de zorg zoals ik die als dokter verleen. Zorg die een zo hoog mogelijke kwaliteit heeft, terwijl het altijd een persoonlijke zorg blijft. Zelf wil ik, als ik voor mijn gezondheid hulp nodig heb, een deskundige arts die naar mij luistert en die de beste, bij mij passende hulp bied. Zo een deskundig arts wil ik voor u zijn. Alleen bij acute rampen maakt het me niet uit wie me helpt, als het maar snel en deskundig is. Ook deze hulp hoort tot mijn taak.

 

 
 
Copyrights (C) 2009-2020  Huisartspraktijk J.P. Boode  |  Alle rechten boorbehouden  |  Disclaimer  |  Ontwikkeld door www.inconel.nl